Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FUCZ

Vodostaj Save duž cijelog toka u Posavskom kantonu u opadanju

Приједор – ниво Сане

Gradonačelnik Cazina 10. juna donio odluku o prestanku stanja prirodne nesreće, izazvane poplavama.

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,49 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.), a u odnosu na mjerenje jučer nivo je niži za 3 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,20 m3/s.

Kako se navodi u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite, u utorak je gradonačelnik Srebrenika donio odluku o prestanku stanja prirodne nesreće izazvane poplavama, a također je i gradonačelnik Cazina 10. juna donio odluku o prestanku stanja prirodne nesreće, izazvane poplavama.

Vodostaj Save je u opadanju duž cijelog toka kroz Posavski kanton. Izmjeren u 07.00 sati na vodomjernim stanicama vodostaj je iznosio: u Bosanskom Brodu 384 cm (normalno stanje) – jučer 434 cm, u Bosanskom Šamcu 234 cm (normalno stanje) – jučer 294 cm, a u Orašju 508 cm (normalno stanje) – jučer 568 cm.

Kada je riječ o ostalim aktivnostima, Federalna uprava civilne zaštite i dalje je u stalnom kontaktu sa svim institucijama i organizacijama uključenim u potragu za nestalima osobama: dječakom iz Begova Hana, kod Žepča, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića i nestalom Salihom Omerović iz Sarajeva, koja je nestala na području Srebrenice.

Federalna uprava civilne zaštite vrši prikupljanje dodatnih informacija, prati stanje na terenu, te je spremna da se odmah, u slučaju pronalaska novih tragova ili dobijanja pouzdanih informacija, uključi u nastavak potrage u punom kapacitetu.