Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

milan dunović

Poslali su nas kući i rekli da naredne tri sedmice ne radimo

milan dunović
FOTO: Fena

– Kako nisu postigli saglasnost, tako su nas sve poslali kući i rekli naredne tri sedmice mi ne radimo ništa – rekao je Dunović

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na čijem dnevnom redu je trebalo da se nađe davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma, je otkazana.

Problem je nastao zbog dva oprečna zahtjeva. Jedan je bio da se svi sporazumi sa dnevnog reda objedine, da se glasa zajedno za sve sporazume. Drugi stav je bio da se razmatraju pojedinačno.

S obzirom na to da nije postignuta saglasnost, odlukom Kolegija Predstavničkog doma u proširenom sastavu, sjednica je otkazana.

Poslanik Milan Dunović (Demokratska fronta) je kazao da je prošle sedmice, nakon sjednice Doma naroda, najavio da je ovo očit put u blokade.

– Danas se to potvrdilo, da parlamentarna većina nije sposobna da održi sjednicu koju su sami zakazali, na koju su stavili tačke dnevnog reda koje je usvojilo i Predsjedništvo BiH. Nakon što sami zakažu, formiraju dnevni red, onda sami i otkažu sjednicu, uz obrazloženje da ne postoje uslovi za njeno održavanje – kazao je Dunović.

Po njegovim riječima, Kolegij je najavio da naredne tri sedmice parlament neće raditi ništa, odnosno da je sljedeća redovna sjednica 31. oktobra i očekuje se da će na toj sjednici biti i ovi sporazumi.

– Očito je neslaganje u koalicionoj većini. Bila su danas dva oprečna zahtjeva. Jedan da se svi sporazumi sa dnevnog reda objedine, da se glasa zajedno za sve sporazume. Drugi stav je bio da to ide pojedinačno. Kako nisu postigli saglasnost, tako su nas sve poslali kući i rekli naredne tri sedmice mi ne radimo ništa – zaključio je Dunović.