Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nastavja se sjednica

Poslanici NSRS o usklađivanju zakona u oblasti električne energije s normama EU

nsrs_ sjednica

Poslanici bi danas, trećeg dana razmatranja, trebalo da razmatraju i Nacrt zakona o inspekcijama te o izmjenama zakona o sudskim taksama, šumama; štrajku; zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku; te, između ostalog, upravljanju otpadom

Razmatranjem Nacrta zakona o električnoj energiji danas će biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS).

Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi usklađivanja zakonodavstva u oblasti električne energije s odgovarajućim direktivama Evropske unije.

Ovim zakonom uređuju se ciljevi i način ostvarivanja elektroenergetske politike, uslovi i način obavljanja elektroenergetskih djelatnosti, nadležnosti Regulatorne komisije za energetiku u sektoru električne energije, rekao je entitetski ministar Petar Đokić tokom sinoćnjeg rada u parlamentu.

Zakonom se reguliše i način funkcionisanja i razvoja tržišta električne energije, izgradnja, rekonstrukcija i održavanje elektroenergetskih objekata, prava i obaveze učesnika na tržištu, nadzor nad tržištem, kao i zaštita kupaca električne energije.

Poslanici bi danas, trećeg dana razmatranja, trebalo da razmatraju i Nacrt zakona o inspekcijama te o izmjenama zakona o sudskim taksama, šumama; štrajku; zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku; te, između ostalog, upravljanju otpadom.