Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poslanici traže od RAK-a niže cijene usluga mobilne telefonije

predstavnicki dom parlament psbih (14)

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojili su na današnjoj sjednici u prvom čitanju Prijedlog zakona o štrajku zaposlenih u institucijama BiH.

Podršku je dobio i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravi, oba u prvom čitanju.

Poslanici su također podržali u prvom čitanju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme.

K znanju je primljen Izvještaj za Bosnu i Hercegovinu za 2015. godinu kojeg je podnijela Evropska komisija kao i Akcijski plan za provedbu Reformske agende na nivou Vijeća ministara BiH.

Prihvaćeni su zaključci Komisije za saobraćaj i veze kojim se traži od Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) da se u roku ne dužem od 120 dana osigura usklađivanje cijena usluga mobilnih operatera u BiH s cijenama operatera u regiji.

Poslanici su zaključkom zatražili od Vijeća ministara BiH da se u što kraćem roku donese sektorska politika u oblasti telekomunikacija.