Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poslanici traže podatke o stanju konverzije kredita kod Addiko banke

predstavnicki dom pfbih444

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH usvojili su zaključak kojim od Agencije za bankarstvo traže da im do 31. augusta dostavi podatke o stanju konverzije kredita kod Addiko banke, bivše Hypo banke.

Zaključak u vezi s tim usvojen je da bi mogli razmatrati zakon o konverziji duga u švicarskim francima u KM, a nakon što su iz Udruženja ”Švicarac” tražili da se na dnevni red uvrsti taj zakon.

Predstavnički dom trebao bi da počne dvodnevno zasjedanje na kojem će se izjašnjavati, između ostalog, o predloženom zakonu o Fondu za zaštitu okoliša i energetsku efikasnost FBiH.

Na dnevni red su uvrštene predložene izmjene zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u FBiH, tržištu vrijednosnih papira, nasljeđivanju FBiH, vanparničnom postupku i Porodičnom zakonu FBiH.

U nacrtu su izmjene i dopune zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, te Javnom servisu RTVFBiH.

Također, poslanici će razmatrati prijedloge odluka o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Vodovod Visoko i Ustavnog suda BiH, kao i prijedlog grupe poslanika za izglasavanje nepovjerenja Vladi Federacije BiH