Poslanik SNSD-a Vlado Gligorić: Tužno je kampanju temeljiti na incidentima

snsd

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vlado Gligorić smatra da je tužno kada neko želi da predizbornu kampanju temelji na incidentima, umjesto da priča o poslu, projektima i razvoju.

Gligorić je ustvrdio da je bio unaprijed isplaniran incident koji je kandidat za poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske Draško Stanivuković izazvao juče na polaganju kamena temeljca za izgradnju novog mosta u Čelincu i da je tužno na takav način prekidati zvaničan događaj.

On je istakao za RTRS da nisu tačne Stanivukovićeve tvrdnje da ga je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik napao, već mu je samo prišao i zamolio ga da bude kulturan, te se vratio da polaže kamen temeljac.

Gligorić, koji je prisustvovao zvaničnom protokolu, kaže da su Stanivuković i mladi koji su bili sa njim dobacivali za vrijeme obraćanja zvaničnika, te da ih je obezbjeđenje udaljilo sa skupa.

“Kod određenog broja lica, što je tužno mladih lica, pronađene su kamenice u ruksacima i džepovima, što je strašna i loša poruka građanima Republike Srpske, jedna politika koja nas ne vodi nigdje”, rekao je Gligorić.

On je rekao da je SNSD pozivao na mirnu, korektnu i fer kampanju, a da se izazivanjem incidenata šalju loše poruke.

Gligorić je zaključio da su stanovnici Čelinca veoma razočarani, posebno jer su u ovo mjesto uvijek dobrodošli ljudi iz drugih lokalnih zajednica.