Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tomica Stojanović

Poslanik u NSRS: Nemam problema s partizanima, moji su svi bili četnici

tomica stojanovic

On je kazao kako su protiv rezolucije bili kardinal Vinko Puljić i HDZ, a onda upitao skupštinske rivale da li znaju ko je bio za deklaraciju

Na današnjem zasjedanju Narodne Skupštine Republike Srpske diskutovalo se i o Rezoluciji o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta koju je Parlamentarna skupština BiH usvojila.

Na optužbe Igora Žunića, šefa Kluba poslanika SNSD-a, da su se neke stranke iz ovog entiteta prodale glasajući za tu rezoluciju, regovao je poslanik SNSD-a Tomica Stojanović.

“Ja nemam problema s partizanskim pokretom, moji su svi bili na ovoj, što bi se reklo potpuno srpskoj strani, u četnicima”, kazao je Stojanović.

On je kazao kako su protiv rezolucije bili kardinal Vinko Puljić i HDZ, a onda upitao skupštinske rivale da li znaju ko je bio za deklaraciju.

“Dobro vi to znate samo niste rekli ovdje, bio je mitropolit dabrobosanski, a vi ste bili protiv. HDZ je bio protiv jer se spominje ustaški zločin i poredi se s fašističkim pokretom. I vi ste bili protiv. SDS je podržao vaš amandan i SDS je spriječio osudu četničkog pokreta u ovom dokumentu”, pojasnio je.

Kompletnu raspravu možete pogledati u priloženom videu.