Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčko distrikt

Ukinut policijski sat, nagrade samo onima bez ijednog dana bolovanja

brcko (1)

Štab za zaštitu i spašavanje donio je naredbu kojom će od utorka 26. maja ove godine biti dozvoljen rad igraonica za djecu kao i odobreni treninzi i sportsko-rekreativne aktivnosti u sportskim objektima

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH je uvažavajući epidemiološku situaciju na području Distrikta u petak donio naredbu o stavljanju van snage naredbe o zabrani kretanja, te je shodno tome o danas omogućeno kretanje svim osobama i nakon 23 sata.

Istovremeno, podsjećaju da su i dalje na snazi naredba od 8. maja godine kojom se zabranjuje javno organizovano okupljanje i zajedničko kretanje u broju većem od 50 osoba na javnim mjestima i otvorenim i zatvorenim javnim površinama i naredba o epidemiološkim preporukama za rad ugostiteljskih objekata u sklopu primjene mjera prevencije širenja covida 19, saopćeno je iz Vlade Distrikta.

S tim u vezi podsjećaju da su zaposleni u ugostiteljskim objektima, ali i gosti koji posjećuju iste i dalje u obvezi da se pridržavaju svih preporuka i mjera koje su i dalje na snazi, te da će svako okupljanje u većem broju od 50 osoba (koje čine zaposleni i gosti), biti sankcionisani od nadležnih organa Brčko distrikta BiH.

Stavljene su van snage i sve naredbe koje se tiču ograničenja radnog vremena.

Štab za zaštitu i spašavanje donio je naredbu kojom će od utorka 26. maja ove godine biti dozvoljen rad igraonica za djecu kao i odobreni treninzi i sportsko-rekreativne aktivnosti u sportskim objektima, uz poštovanje naredbi o načinima ponašanja tokom epidemije covid-19 koje će biti objavljene na službenom portalu Vlade Brčko distrikta BiH www.vlada.bdcentral.net.

Štab za zaštitu i spašavanje je uputio podršku i zahvalnost svim zdravstvenim radnicima u JZU „Zdravstveni centar Brčko“ i Pododjeljenju za javno zdravstvo koji su bili angažirani tokom pandemije i ujedno pozvao upravni odbor JZU da predloži odluke o nagrađivanju zaslužnog i medicinskog i nemedicinskog osoblja, ali isključivo onih koji tokom pandemije nisu koristili ni dana odmora ili bolovanja.

Objavljena lista korisnika pomoći privredi

“Vlada Brčko distrikta BiH na 101. vanrednoj sjednici usvojila je listu korisnika, prvi dio, po Programu mjera za sanaciju šteta u privrednim subjektima Brčko distrikta BiH nastalih ograničenjem rada zbog pandemije izazvane koronavirusom” saopćeno je iz Vlade Distrikta.

Istaknuli su kako korisnici s liste mogu u roku od tri dana od dana njene objave izjaviti prigovor na dodijeljeni iznos Odjelu za privredni razvitak, sport i kulturu. Pogledajte listu OVDJE