Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potencijalno opasno vrijeme: Žuti meteoalarm za Sarajevo, Banjaluku, Tuzlu i Bihać

tuzla – nevrijeme

Meteoalarm je objavio žuto upozorenje za područja Sarajeva, Banjaluke, Tuzle i Bihaća, zbog potencijalno opasnog vremena, prenosi Anadolu Agency (AA).

Žuto upozorenje je izdato i za područja Prijedora, Foče, Livna i Višegrada. Ovo upozorenje se izdaje za vremenske prilike koje se nisu neuobičajene, ali se građani pozivaju na oprez zbog moguće izloženosti meteorološkim rizicima.

U većem dijelu BiH danas poslijepodne je nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, a slično će biti i u večernjim satima. Na jugu zemlje bez padavina.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u utorak ujutro biće pretežno sunčano, uz postepen porast naoblake tokom dana. Poslijepodne i u večernjim satima u sjevernim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne očekuju se pljuskovi i grmljavina, koji mogu biti intenzivniji, uz olujni vjetar i grad.

U srijedu na jugu Hercegovine, uglavnom, očekuje se umjereno, a u ostalim područjima zemlje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnje temperature kretat će se od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 24 do 28 stepeni Celzijusa.

U četvrtak vrijeme će biti sunčano. Jutarnje temperature iznosit će od sedam do 13, na jugu od 14 do 18, a dnevne od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni Celzijusa.