Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Potpisan sporazum: BiH i Ukrajina zajedno u borbi protiv kriminala

29/02/2016

Tokom današnjeg sastanka ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića i ambasadora Ukrajine u BiH Oleksandra Levčenka potpisan je Sporazum između BiH i Ukrajine o saradnji u borbi protiv kriminala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Cilj sporazum je ojačati i poboljšati postojeće prijateljske odnose između dviju zemalja kroz saradnju u oblasti sigurnosti. Osnov za to je Sporazum između Vijeća ministara BiH i Kabineta ministara Ukrajine o borbi protiv kriminala, koji je nakon završene procedure u Ukrajini, danas u Sarajevu potpisao Mektić.

Sporazum predviđa saradnju i pružanje uzajamne pomoći u borbi protiv svih vidova kriminala, posebno terorizma, organizovanog kriminala, nelegalne trgovine drogom i oružjem, pranja novca, ilegalnih migracija do cyber kriminala.

U tu svrhu, sigurnosne agencije BiH i Ukrajine će razmijenjivati informacije i iskustva u svim navedenim oblastima, navodi se iz Ministarstva sigurnosti BiH.

BiH je do sada potpisala 30 sporazuma o policijskoj saradnji, koji sigurnosnim agencijama omogućavaju razmjenu informacija i zajedničke istrage najtežih oblika prekograničnog kriminala.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.