Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potpisan sporazum o saradnji SOS dječijeg sela i Općine Srebrenica

camil-durakovic

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković i direktor SOS dječijeg sela BiH Amir Omanović potpisali su danas sporazum o saradnji, koji predviđa da Centar za socijalni rad Srebrenica podrži SOS dječije selo putem projekata koji se tiču brige o djeci, podrške formalnom obrazovanju i unapređenju stanja prava djece.

Načelnik Duraković kazao je da je saradnja sa SOS dječijim selom počela i ranije, kao i da Općina želi pomoći onim porodicama kojima je pomoć neophodna.

– Mi smo kao lokalna zajednica opredijeljeni da pojačamo odgovornost naspram socijalno ugroženih porodica s djecom. To smo krunisali potpisivanjem sporazuma gdje su Centar za socijalni rad i Općina preuzeli konkretne obaveze pomoći radu ovakvih organizacija – rekao je Duraković.

Poručio je da će Općina Srebrenica i kroz druge oblike pomoći nastaviti podršku u oblasti popravljanja statusa porodica.

– Mi smo počeli putem centra za dijete i porodicu pružati usluge i servise koje se duži niz godina pokušava dati korisnicima usluga u BiH, a to su socijalno ugrožene porodice te na drugi način ugrožene porodice s djecom gdje prijeti mogućnost izdavanja djece iz porodica. Mi ne radimo samo u gradskom jezgru, nego u više lokalnih zajednica koje okružuju Srebrenicu – kazao je Feni direktor nacionalnog SOS dječijeg sela Amir Omanović.