Banja Luka

Potpisivanje peticija za okupljanja na trgu od 15. jula

stanivukovic – protesti

Banjalučka Gradska uprava zbog turnira u malom fudbalu odbila je zahtjev Jelene Trivić i Draška Stanivukovića, navodeći da dozvola za štand može biti izdana od sjedećeg ponedjeljka

Banjalučka Gradska uprava odbila je zahtjev Jelene Trivić i Draška Stanivukovića, poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske za postavljanjem štanda na Trgu Krajine tokom ove sedmice, za potpisivanje peticija da se odobre okupljanja na trgu i da se hitno riješi problem piralena, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema saopštenju iz PDP-a u obrazloženju je navedeno da dozvola može biti izdana od 15. jula zbog ovosedmičnog održavanja turnira u malom fudbalu.

“Malo je neobično što na Trgu Krajine nema mjesta za štand veličine jedan metar kvadratni, koji bi stajao na samom uglu trga. Međutim, ovo odlaganje nas neće zaustaviti. Od naredene sedmice krećemo sa prikupljaljnjem potpisa za ove dvije inicijative, a nakon toga ćemo se baviti problemom diploma zaposlenih u javnom sektoru”, istakao je Stanivuković.

On je istakao da se nije odustalo od protesta koji su prethodna dva četvrtka održavani u parku Mladen Stojanović, a da termin sljedećeg okupljanja zavisi od dinamike ispunjavanja zahtjeva.

“Policijska represija u Banjaluci je nakon prvog protesta smanjena, što smatram kako našom, tako i zaslugom svih ljudi koji su bili sa nama u parku, ali i zaslugom svih koji su se prethodnih mjeseci u Banjaluci borili za svoja i naša prava. Naredna aktivnost je potpisivanje peticija”, rekao je Stanivuković.