Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Raskol

Potres u Vladi RS-a: Pavić dao ostavku u DNS-u, odlazi i ministar Trninić

marko-pavic-milorad-dodik-1

Iz Vlade RS-a odlazi i kadar ove stranke Neđo Trninić, dosadašnji ministar saobraćaja i veza, ali ne i njegova kolegica Lejla Rešić, koja je na čelu Ministarstva uprave i lokalne samouprave

Marko Pavić, lider Demokratskog narodnog saveza (DNS), podnio je ostavku na to mjesto.

Kako se nezvanično saznaje, iz Vlade RS-a odlazi i kadar ove stranke Neđo Trninić, dosadašnji ministar saobraćaja i veza, ali ne i njegova kolegica Lejla Rešić, koja je na čelu Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

– Ostavku podnosim iz zdravstvenih razloga, jer bi dalja aktivnost ugrozila moje zdravlje, pa i sam život – naveo je Pavić.

Dodaje da želi da doprinese razrješavanju problema koji prate DNS od saopštavanja rezultata posljednjih parlamentarnih izbora.

– Neka mi ne sude samo oni kojima sam ikakvo dobro učinio – istakao je Pavić.

Neopozivu ostvaku je podnio i zamjenik predsjednika DNS-a i generalni sekretar Dragutin Rodić.

Kao razlog naveo je Pavićevu ostavku te smatra da bi njegov politički rad u ovakvim okolnostima na navedenim stranačkim funkcijama bio besmislen.

DNS prate problemi, posebno u posljednje vrijeme nakon što su postali vidljivi sukobi i u vezi s kandidatom DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH, gdje je jedno ime predložio Pavić, a drugo poslanik te stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić.