BiH

bužim

Potresan rastanak sa kćerkom: Otac ide u zatvor zbog sječe tri metra drva za ogrijev

12/11/2019

Dedić je dobio kaznu od šest mjeseci zatvora zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi. Drva je nosio na svojim leđima jer traktor nema

Internetom danima kruži potresna fotografija rastanka oca i kćerka iz Bužima. Na fotografiji su Fikret Dedić i njegovu kćerka. Ovaj zagrljaj je snimljen samo nekoliko minuta prije njihovog rastanka. Naime, Fikret je otišao u Bihać da odsluži kaznu zatvora od šest mjeseci.

Na fotografiju, na same riječi ali i činjenicu da zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi, ovaj suprug i otac mora iza rešetaka, nismo mogli ostati imuni.

Almir Buljubašić, njegov prijatelj sa te društvene mreže, fotografiju je objavio kako bi apelovao na javnost, odnosno dobre ljude da pomognu porodici Dedić jer će u narednih šest mjeseci jako teško da žive.

Dedić je dobio kaznu od šest mjeseci zatvora zbog sječe tri metra drva u državnoj šumi. Drva je nosio na svojim leđima jer traktor nema.

Kako kaže to je radio jer nije mogao da priušti ogrijev, kao ni da prehrani porodicu. Nije želio da krade od komšija, kao ni da pljačka trgovine. Drugog izbora nije imao.

– Ono što boli i Fikreta, i njegove najbliže, i prijatelje… je činjenica da postoje osobe sa područja Krajine koje su dobile manje zatvorske kazne za pokušaj ubistva i nanošenje teških tjelesnih povreda, kao i za prodaju droge u svojim zatamnjenim zvjerima od auta. E to je ta nepravda našega društva. Možda previše subjektivno pišemo, možda nije etično, ali nećemo da budemo samo trag na ekranu – napisao je njegov prijatelj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.