BiH

treći ukupno

Potvrđen novi slučaj koronavirusa u Republici Srpskoj!

06/03/2020

Konferenciji osim Šeranića prisustvuje i vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković

U Republici Srpkoj (RS) je potvrđen i treći slučaj zaraze koronavirusom u Bosni i Hercegovini.

U pitanju je osoba koja je putovala iz Italije, u automobilu zajedno s muškarcem kod koga su prvog u RS utvrđeni simptomi te bolesti, a zatim i kod njegovog maloljetnog sina.

– Po saznanju o prvom slučaju koronavirusa, imali smo informaciju i za ovu osobu. Urađeni su nalazi i potvrđen je i taj slučaj – rekao je entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić na vanrendoj konferenciji za novinare.

U pitanju je osoba iz Čelića, srednjih godina. Od njegovih najbližih će se uzeti podaci o kontaktima koje je imao, napomenuo je Šeranić.

Šeranić je to saopštio danas u Banjaluci na konferenciju za novinare povodom aktuelne situacije u vezi sa novim virusom korona.

Konferencija za novinare počela je u 16 sati u pres-centru Vlade RS.

Konferenciji osim Šeranića prisustvuje i vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković.

U Republici Srpskoj su do sada virusom korona zaražena dvije osobe, otac i sin iz Banjaluke, koji su zbrinuti u UKC-u RS. Dežurni ljekar na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ RS Olja Čuković rekla je sinoć da se otac i sin zaraženi virusom korona nalaze u izolaciji, nemaju nikakvih tegoba i dobrog su opšteg stanja, ističući da je ovaj zdravstveni centar spreman za eventualni prijem novih pacijenata zaraženih ovim virusom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.