Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CIK

Potvrđeni rezultati opštih izbora

cik-izbori-glasanje

Preostalo je da CIK donese odluku o dodjeli po jednog mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamenta FBiH

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je u Sarajevu potvrdila rezultate opštih izbora u BiH održanih 7. oktobra, nakon čega počinju teći rokovi za sazivanje sjednica novoizabranih saziva zakonodavnih tijela BiH, Republike Srpske, Federacije BiH i kantona.

Na opštim izborima birani su Predsjedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik i potpredsjednici Republike Srpske te Narodna skupština Republike Srpske, kao i Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i skupštine 10 federalnih kantona.

Prema potvrđenim rezultatima izbora, tročlano Predsjedništvo u naredne četiri godine činiće Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić.

Za predsjednika Republike Srpske izabrana je Željka Cvijanović, a potpredsjednike Ramiz Salkić i Josip Jerković.

Preostalo je da CIK donese odluku o dodjeli po jednog mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Na opštim izborima birana su 42 poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, 83 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te 98 poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, kao i poslanici u 10 kantonalnih skupština.