cik bih

Potvrđeni rezultati posrednih izbora za predsjednika i potpredsjednike FBiH

bradara stojanovic lendo fena

Odluka o potvrđivanju će biti objavljena u službenim glasilima, a izabranoj predsjednici i potpredsjednicima Federacije Bosne i Hercegovine će biti uručena uvjerenja o dodjeli mandata

Potvrđeni su rezultati posrednih izbora za predsjednika i potpredsjednike Federacije Bosne i Hercegovine, saopćila je Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine nakon što je na 26. sjednici donijela Odluku o potvrđivanju.

Prema usvojenoj odluci, Centralna izborna komisija BiH potvrđuje rezultate i ovjerava da su posredni izbori za predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH provedeni u skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH te da su za predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH izabrani Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH, Refik Lendo, potpredsjednik Federacije BiH i Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BiH.

Odluka o potvrđivanju će biti objavljena u službenim glasilima, a izabranoj predsjednici i potpredsjednicima Federacije Bosne i Hercegovine će biti uručena uvjerenja o dodjeli mandata.

Danas usvojenom odlukom, okončan je izborni proces započet 04.05.2022. godine, kada su raspisani Opći izbori u Bosni i Hercegovni održani 2. oktobra 2022. godine.

Centralna izborna komisija BiH podsjeća da je rezultate neposrednih izbora održanih 2. oktobra prošle godine potvrdila u zakonskom roku 2.11.2022. godine.