BiH

Mokar kolovoz

Povećana opasnost od odrona, mjestimično jači udari vjetra

05/12/2020
FOTO: Ilustracija

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja

U većem dijelu BiH saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona.

U južnim i jugozapadnim krajevima skreće se pažnja na mjestimično jače udare vjetra. Na pojedinim dionicama uz Savu, Bosnu, Sanu i Drinu vidljivost je smanjena zbog magle. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče zatvorena je dionica autoputa Zenica jug-Zenica sjever.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Klašnice-Laktaši, Pelagićevo-Srebrenik i Rogatica-Ustiprača.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.