Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povodom Ramazanskog bajrama Općina Stari Grad podijelila hedije

hadzibajric hedije
Foto: D. B.

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina danas su povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama porodicama šehida, te nezaposlenim vojnim i ratnim invalidima s područja te općine podijelili simbolične hedije u iznosu od 100 KM.

Hedije je dobilo ukupno 100 članova porodica šehida, 50 nezaposlenih ratnih vojnih invalida i 25 nezaposlenih demobiliziranih boraca.

Hadžibajrić je kazao da je podjela hedija samo mali znak pažnje, da porodice šehida i poginulih boraca nisu zaboravljene.

On smatra da ovo možda i nije dobar način ‘na koji se država ili lokalne zajednice brinu’ o porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim i vojnim invalidima.

– Hedije su samo mali znak pažnje, da se mi njih sjetimo. Međutim, treba sistemski riješiti status tih porodica – kazao je Hadžibajrić te izrazio bojazan da je suviše vremena prošlo i da je možda nemoguće i teško ispraviti tu grešku.

Hedije su simbolika koja ne može platiti sve ono što ste vi i vaši sinovi dali i učinili za državu BiH, ali ova simbolika predstavlja hediju koja je od srca, kazao je Pušina.

Hadžibajrić i Pušina su majkama, očevima, te djeci šehida poželjeli mubarek bajramske dane.