BiH

Goražde

Požar na spomeniku Tito u naselju Mravinjac

18/07/2022

Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Goražde, požar je lokaliziran i spriječena veća šteta

Na lokalitetu spomenika “Tito” u goraždanskom naselju Mravinjac, u popodnevnim satima izbio je požar u kojem je izgorjelo rastinje oko spomenika.

Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Goražde, požar je lokaliziran i spriječena veća šteta.

– Ne znamo šta je uzrok požara, vjerovatno je nešto u blizini zapaljeno, a onda se proširilo. Vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar kod spomenika, međutim osim ovog gori i divlja deponija u naselju Perjani koja je stavljena pod kontrolu, međutim problem je što je riječ o većoj količini smeća, ali očekujemo da će i ovaj požar biti ugašen – kazao je v.d starješine PVJ Goražde Benamir Uglješa.

Apelovao je na građane da povedu računa i izbjegnu paljenje vatre na otvorenom.

– Od početka godine imali smo oko 94 požara i jedno vrijeme je bilo manje intervencija. Međutim od vikenda su krenule intenzivnije, od petka smo imali četiri i danas ove dvije, to je šest za samo tri dana, tako da apleujemo na građane da zaista ovo upozorenje shvate ozbiljno i ne pale vatru na otvorenom jer na ruku ne idu ove visoke temperature koje mogu sve pogoršati – kazao je Uglješa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.