Požar u Trebinju pod kontrolom

pozar-trebinje1

Na područje Trebinja, gdje je požarna linija duga nekoliko kilometara očekuje se dolazak i pripadnika Civile zaštite kako bi pomogli u gašenju vatre.

Požar gase pripadnici vatrogasne jednice Trebinje i šumari.

-Trenutno je situacija pod kontrolom – rekao je Saša Burani, vatrogasac u Vatrogasanoj jedinici Trebinje, javio je Radio RS.

On je naveo da požar dobrim dijelom stavljen pod kontrolu te da nema ugroženih stambenih objekata.

-Jedan krak požara širi se prema naselju Tuli te prema Drenovom dolu i Uvjeći nije blizu sela. Stanovništvo brani širenje vatre prema električnim stubovima, a veliki dio požarne linije je „saniran“ – rekao je Burani i naveo da je i dalje u toku gašenje vatre, koju je prije dva dana izazvao udar groma na području Zubaca.

Potvrdio je da je jučer obavljen razgovor s vatrogascima iz Konavala, kako bi se pratila situacija jer se požar širio prema tom mjestu u Hrvatskoj.

Bilo je riječi o mogućnosti da hrvatski vatrogasci zatraže angažiranje kanadera, ako bude bilo potrebe da se zaustvi širenje požara s trebinjskih brda prema Hrvatskoj.

Još uvijek traju požari u Jablanici

Požar koji je buknuo sinoć na području općine Jablanica, u rejonima planina Prenj, ispod Cetine, i Plasa, još uvijek traju – kazao je pomoćnik načelnika za civilnu i protupožarnu zaštitu Jablanica Omer Nezirić.

Oba požara su u planinskim vrletima, na veoma nepristupačnom terenu i, oba su izazvana grmljavinom, naveo je on.

– Tijekom noći, na gašenje požara bile su upućene dvije ekipe planinara i vatrogasaca iz Jablanice.

U jutarnjim satima je izvršeno izviđanje stanja na terenu te je utvrđeno da je posebno teška situacija u dijelu Prenja gdje se čitava kotlina nalazi u gustom dimu – Kazao je Nezirić.

Napomenuo je kako su planinari i vatrogasci jutros ponovno upućeni na teren da gase opožarena područja.