Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Požari na području Banje Luke uzrokovali veću materijalnu štetu

21/07/2015

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka jučer su, zajedno s Vatrogasnom jedinicom Grada Banja Luka i Vatrogasnom jedinicom Prnjavor, postupili po prijavama građana da je došlo do požara na dva objekta i na dvije parcele u privatnom vlasništvu.

Požari su lokalizovani, a izvršenim uviđajem konstatovano je da nema elemenata krivičnog djela, već da se radi o nepažnji i nemaru vlasnika.

U požarima je pričinjena znatna materijalna šteta.

S obzirom na visoke temperature vazduha, koje pogoduju izazivanju i širenju vatre, iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka apeluju na građane, poljoprivrednike i šumske radnike, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da ne vrše spaljivanje ostatka žitarica i spaljivanje drvenog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada gdje, usljed nekontrolisane vatre, može doći do šumskog i požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana.

Također, apeluju da se spaljivanje korova i drugog gorivog materijala obavlja na odgovoran način, samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka je upozoreno i da će, u okviru svojih ovlašćenja, preduzeti zakonom propisane mjere protiv svih osoba koje budu izazvale požar i time ugroze živote i zdravlje ljudi ili pričine materijalnu štetu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.