Operativni centar CZ HNK-a

Požari na području Stoca i Neuma i dalje aktivni

pozari (1)

Iz Operativnog centra navode kako požar u Zelenikovcu ugrožava stambene objekte, ali da ga vatrogasci za sada drže pod kontrolom

Prema najnovijim informacijama Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) i dalje su aktivni požari na području Stoca i Neuma, a stanovništvo i objekti trenutno nisu ugroženi.

“Prema informacijama koje smo dobili iz DVD Stolac i dalje je aktivan požar na Stolovima i Crnoglavu, ali su pod kontrolom. Trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i poslovni objekti”, izvijestili su jutros iz Operativnog centra HNK-a.

Dodaju kako je jučer oko 13 sati upućen zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć u gašenju požara iz zraka te da su požari u Gornjoj Dubokoj i Golom Brdu ugašeni.

Prema jutrošnjim informacijama koje je Operativni centar HNK-a zaprimio iz PVP Neum, požari na lokalitetima Gornje Hrasno, Kula i Dobri Do su aktivni. Vatrogasci su na terenu i kontroliraju požarište i trenutno nisu ugroženi stanovništvo, stambeni i drugi objekti.

Iz Operativnog centra navode kako požar u Zelenikovcu ugrožava stambene objekte, ali da ga vatrogasci za sada drže pod kontrolom.

Tri požara u protekla 24 sata registrirana su i u Mostaru te jedan u Dretelju kod Čapljine.

U Mostaru je gorio automobil, trava i nisko raslinje, dok su u naselju Dretelj gorjele plastične sjedalice na sportskom igralištu, navodi se u izvješću Operativnog centra civilne zaštite HNK-a.