Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Požari oko Bosanskog Grahova i Bileće, zatražena pomoć od OS BiH

BiH

helikopter osbih

Općine Bileća i Bosansko Grahovo zatražile su od nadležnih državnih organa BiH pomoć u gašenju požara, prenosi Anadolu Agency.

Operativno-komunikacijski centar 112 Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine jutros je dobio zahtjev iz općina Bileća i Bosansko Grahovo za angažiranje vojnika i helikoptera Oružanih snaga BiH na gašenju požara koji su izbili na ovom području, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva sigurnosti BiH Admir Malagić.

Iz općine Bileća zatraženo je angažiranje jedne letjelice i 50 vojnika, kako bi pomogli vatrogascima koji se trenutno bore sa vatrenom stihijom. Pomoć jednog helikoptera i pripadnika OS BiH traženi su i iz općine Bosansko Grahovo.

“Ministarstvo sigurnosti BiH u skladu sa nadležnostima, izvršilo je koordinacijske aktivnosti sa Oružanim snagama BiH, kako bi se u što kraćem roku i najefikasnije pomoglo ugroženom stanovništvu. U Operativno – komunikacijskom centru BiH 112, pažljivo se prati situacija na terenu kako bi se pravovremeno reagiralo u slučaju izbijanja novih požara, čemu pogoduju trenutne visoke temperature”, saopćio je Malagić.