Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Požari oko Bosanskog Grahova i Bileće, zatražena pomoć od OS BiH

21/07/2015

Općine Bileća i Bosansko Grahovo zatražile su od nadležnih državnih organa BiH pomoć u gašenju požara, prenosi Anadolu Agency.

Operativno-komunikacijski centar 112 Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine jutros je dobio zahtjev iz općina Bileća i Bosansko Grahovo za angažiranje vojnika i helikoptera Oružanih snaga BiH na gašenju požara koji su izbili na ovom području, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva sigurnosti BiH Admir Malagić.

Iz općine Bileća zatraženo je angažiranje jedne letjelice i 50 vojnika, kako bi pomogli vatrogascima koji se trenutno bore sa vatrenom stihijom. Pomoć jednog helikoptera i pripadnika OS BiH traženi su i iz općine Bosansko Grahovo.

“Ministarstvo sigurnosti BiH u skladu sa nadležnostima, izvršilo je koordinacijske aktivnosti sa Oružanim snagama BiH, kako bi se u što kraćem roku i najefikasnije pomoglo ugroženom stanovništvu. U Operativno – komunikacijskom centru BiH 112, pažljivo se prati situacija na terenu kako bi se pravovremeno reagiralo u slučaju izbijanja novih požara, čemu pogoduju trenutne visoke temperature”, saopćio je Malagić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.