Požari u Hercegovini ne jenjavaju

BiH

požar

Hercegovački vatrogasci u petak su opet imali pune ruke posla, a samo na području Mostara zabilježeno je 11 požara u kojima je pretežito gorjela trava i nisko raslinje.

Požari su zabilježeni u Sjevernom logoru, Bišće Polju, Buni, Kočinama, Potocima, Vrapčićima…

Tokom istog razdoblja, u Čapljini je gorjelo na sedam mjesta i to; u Tasovčićima, na Veletržnici, Opličićima, Strugama…

U općini Sotolac gorila je trava i nisko raslinje u Blatnom dolu (Hutovo blato), saopšteno je iz Operativnog centara civilne zaštite HNK-a.

Što se tiče Hrvatske, požar na području Plominske gore koji je progutao više od 600 hektara bjelogorične šume, trave i niskog raslinja jutros je najprije lokaliziran a potom i ugašen, a pod kontrolu je stavljen požar na području između Kršana i Kožljaka koji se jučer ponovno rasplamsao, rekao je Hini županijski vatrogasni komandant Dino Kozlevac.

Požar između Kršana i Kožljaka još nije ugašen, ali vatrogasci drže vatru i cijelu situaciju pod kontrolom, rekao je Kozlevac. Gasi ga sedamdesetak vatrogasaca iz cijele Istre s trideset vozila, a jutros su na mjesto požara stigla i tri kanadera.

“Struja je za područje Kršana isključena, a prometnice koje su jučer bile zatvorene za promet ponovno su otvorene,” rekao je vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

U tom požaru do sada je izgorjelo više od 60 hektara bjelogorične šume i niskog raslinja.