Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nasiha Pozder

Pozder: Minimalne penzije moraju iznositi 600 KM, a onda ih treba podizati u skladu s potrebama

penzioneri protest fena (1)
Penzioneri očekuju vanredni rast penzija i ove godine

“Neću obećati da ćemo odmah biti Njemačka, ali da bi naše građanke i građani u toku jednog mandata poštene Vlade FBiH mogli osjetiti benefite njenog rada toliko da prestanu željeti ići u Njemačku i da steknu osjećaj da bi im i ovdje uskoro moglo biti kao u Njemačkoj, to je sigurno”, stoji u reakciji Nasihe Pozder, saopćeno je iz Naše stranke

Povodom izjave premijera Vlade FBiH Fadila Novalića da bismo se uskoro u Federaciji mogli suočiti s problemima jedne Njemačke, reagovala je Nasiha Pozder iz Naše stranke.

“Mi danas imamo probleme trećeg svijeta u koji su nas uveli Novalić i njemu slični. Svjesna sam da Fadil Novalić kao i veliki dio rukovodilaca iz njegove stranke živi visoko iznad njemačkog standarda pa da ima strah da ne padne na nivo jednog prosječnog Nijemca, ali nikako standard građanki i građana naše zemlje ne bi smio poistovjećivati sa standardom Nijemaca ili ga čak pozicionirati iznad njihovog. Pogotovo u isti koš s njemačkim standardom ne bi smio stavljati naše penzionere od kojih većina jedva preživljava.

Minimalne penzije trenutno moraju iznositi 600 KM i to je realno, a onda ih treba podizati u skladu s potrebama, kad dođe do poskupljenja cijena i slično. To što je realno, a što je i dalje daleko ispod njemačkog standarda, Novalićeva vlada nije bila u stanju ispuniti. Blizu je oktobar, uradit će to nova Vlada. Neću obećati da ćemo odmah biti Njemačka, ali da bi naše građanke i građani u toku jednog mandata poštene Vlade FBiH mogli osjetiti benefite njenog rada toliko da prestanu željeti ići u Njemačku i da steknu osjećaj da bi im i ovdje uskoro moglo biti kao u Njemačkoj, to je sigurno”, stoji u reakciji Nasihe Pozder, saopćeno je iz Naše stranke.