BiH

Ministarstvo zdravstva KS

Poziv za građane na revakcinaciju AstraZenecom do kraja oktobra

21/10/2021

Podsjetili su kako se vakcinacijski punkt na Zetri zatvara 1. novembra

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo (KS) pozvalo je sve građane koji su primili vakcine AstraZeneca, a kojima je prošlo više od četiri ili šest sedmica od prve doze, da do 31. oktobra ove godine pristupe revakcinaciji, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Službe za protokol i press KS naglašeno je da ovo važno i u skladu s preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju Federacije BiH, koje preporučuje da se druga doza vakcine protiv COVID-19 daje što ranije unutar preporučenog razmaka, uzimajući u obzir rast broja oboljelih i prijetnju od širenja delta soja SARS-CoV-2 virusa u Federaciji BiH.

Podsjetili su kako se vakcinacijski punkt na Zetri zatvara 1. novembra, a vakcinacija u Kantonu Sarajevo prelazi na punktove u Domovima zdravlja. Ovaj poziv upućen i zbog praktičnosti obavljanja masovne revakcinacije na punktu Zetra do kraja mjeseca.

“Bitno je naglasiti da je moguća i revakcinacija svih onih koju su prvu dozu vakcine AstraZeneca i Sinopharm primili van Kantona Sarajevo”, navedeno je u saopćenju.

Ministarstvo zdravstva KS još jednom je pozvalo građane da se vakcinišu kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini. Iz ovog ministarstva i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko – epidemiološke mjere.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.