sprovedeni u sud bih

Poznata imena petorice bivših ISIL-ovaca koji su večeras deportovani u BiH

keserovic

Petorica muškaraca trenutno su u Sudu BiH, gdje će uskoro, prema prijedlogu Tužilaštva, biti održano ročište za određivanje pritvora koji im je automatski predložen raspisivanjem potjernice

”Šest žena i 12 djece, po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo su prošli odgovarajuće provjere od strane Granične policije BiH, pružena im je neophodna pomoć, a nakon toga su transportovani u prihvatni centar zbog daljih pregleda i pružanja medicinske pomoći”, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Zajedno sa ovom grupom došlo je i sedam muškaraca, koji su ratovali na strani terorističkih organizacija u Siriji i Iraku, a koji su predati u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

“Dnevni avaz” je objavio imena petorice muškaraca, za koje se sumnja da su ratovali u redovima ISIL-a, a koji su među deportovanim osobama koje su večeras prebačene u Sarajevo.

To su Senad Kasupović, Jasmin Keserović, Hamza Labidi, Miralem Berbić i Emir Ališić.

Emir Ališić

Hamza Labidi

Senad Kupusović

Miralem Berbić

Prema istom izvoru spomenuta petorica muškaraca trenutno su u Sudu BiH, gdje će uskoro, prema prijedlogu Tužilaštva, biti održano ročište za određivanje pritvora koji im je automatski predložen raspisivanjem potjernice.