Prognoza vremena

“Prava” zima će se nastaviti, budite spremni na minuse i još snijega

Sarajevske ulice zabijelio snijeg
08.01.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U BiH danas je bilo oblačno. Širom BiH prijepodne je padao snijeg, na jugu je padala slaba kiša. U drugoj polovini dana padavine su prestale

U Bosni će sutra biti oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje u jutarnjim satima. Oblačno bi se zadržalo na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2 stepeni, na jugu BiH do 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2 stepena, na jugu BiH od 6 do 10 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko -5, a najviša dnevna oko -2 stepena.

U BiH danas je bilo oblačno. Širom BiH prijepodne je padao snijeg, na jugu je padala slaba kiša. U drugoj polovini dana padavine su prestale.

U srijedu će  u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Prolazno od sredine dana prema večernjim satima u Bosni se očekuje slab snijeg i susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U četvrtak će biti djelimično vedro. U Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 1°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.