Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Protestna šetnja

“Pravda za Dženana”: Hoće li Sarajevo konačno stati rame uz rame uz Muriza Memića

Pravda-za-Dzenana-Memica-2

Petnaestog februara bit će pune tri godine od smrti mladića koji je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji zadobio smrtnonosne povrede glave

Na Fb stranici “Pravda za Dženana Memića” objavljen je poziv građanima glavnog grada BiH da se sutra pridruže mirnoj protestnoj šetnji kako bi i na taj način zatražili od nadležnih  institucija da otkriju i procesuiraju počinioca/počinice ubistva mladića Dženana Memića.

“Hoće li Sarajevo konačno stati rame uz rame uz Muriza Memića⁉️ Hoćemo li se zajedno boriti za pravdu, ili će podrška ostati u komentarima po društvenim mrežama⁉️ Život svakog od nas vrijedi isto, i niko sem Boga nema pravo da nam ga oduzme.

Tragedija nije samo ako se vama lično desi, već nas ovaj sistem sve odreda uništava. Sutra, 18 sati, BBI, idemo šetati za našeg Dženana, Davida, za sve one koji su mučki ubijeni, i za koje još uvijek nema pravde na ovom svijetu”, poručili su iz grupe “Pravda za Dženana Memića”.

Petnaestog februara bit će pune tri godine od smrti mladića koji je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji zadobio smrtnonosne povrede glave dok je bio u društvu djevojke Alise Mutap. Porodica Memić od samog početka tvrdi da Dženan nije stradao u saobraćajnoj nesreći kako je to tvrdilo Tužilaštvo KS. Kantonalni sud u Sarajevu polovinom jula je izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću navodeći da nema dokaza da je došlo do saobraćajne nesreće niti povrede na tijelu mladića odgovaraju onima tipičnim za nalet vozila na pješaka. Ubica/ubice još uvijek se nalaze na slobodi!