BiH

Prognoza za naredne dane

Pred nama je novi toplotni talas, nakon čega stiže osvježenje

19/08/2019

Sunčano i toplo bit će do sredine sedmice, kada se prognozira promjena vremena

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 21.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 stepeni.

Za veći dio Bosne i Hercegovine aktiviran je žuti metealarm. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

Sunčano i toplo bit će do sredine sedmice, kada se prognozira promjena vremena.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 22.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini većinom će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju na području Krajine i dijela centralne i sjeverne Bosne.

Tokom noći na četvrtak u Bosni postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 23 stepena.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U četvrtak u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16 stepeni, na jugu zemlje i do 23. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 21 i 26.

Najviša dnevna temperatura zraka u Hercegovini između 29 i 34 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima prognozira se za petak. Više padavina poslijepodne i u večernjim satima. Na jugu Hercegovine se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 23 do 29, na jugu od 30 do 36 stepeni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.