Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predizborni skup SDA: Stari Grad mora biti u žarištu zbivanja Kantona

abdulah_skaka111

Večeras je u prostorijama mjesne zajednice Širokača održan predizborni skup SDA Stari Grad, na kojem je predstavljen zajednički kandidat koalicije SDA- SBB za načelnika Općine Stari Grad, Suad Handanagić kao i kandidati za Općinsko vijeće ispred stranke SDA. U prepunoj sali mjesne zajednice, kandidate za Općinsko vijeće te kandidata za načelnika Općine Stari Grad, predstavio je nosilac liste i dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

„Vi na ovim izborima birate u kakvoj općini želite da živite 2020. godine. Ovi kandidati, zajedno sa Suadom Handanagićem, nosioci su snage SDA i jedino oni mogu obnoviti trenutno pokidane veze naše općine sa drugim nivoima vlasti i tako vratiti Stari Grad u žarište svih zbivanja u Kantonu Sarajevo“, kazao je Skaka.

U obraćanju građanima, Suad Handanagić je naglasio da Bosanci i Hercegovci treba da pokažu jedinstvo. Uvjeren sam da će Starograđani 2. oktobra pokazati jedinstvo i tako dati svoj doprinos u realizaciji velikog broj projekata koje Kantonu Sarajevo već ima spremne“, zaključio je Handanagić.

Premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković izrazio je impresioniranost znanjem i kapacitetom koje posjeduje Suad Handanagić, koju on možda svojom mirnoćom ne naglašava dovoljno. “Treba nam čovjek koji poznaje javnu upravu, čovjek koji ima iskustva u tome, koji se kreće među ljudima, koji hitro odgovara na zahtjeve građana i drugih nivoa vlasti, zato nemojte da znanje i kapacitet Suada Handanagića protračimo. On je čoivjek kakvog Stari Grad treba”, rekao je Konaković.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, prof. dr. Denis Zvizdić kazao je kako kompletna Federacija BiH ide naprijed, za što je najbolji pokazatelj broj zaposlenih, a Stari Grad je općina koja je izvorište države, prošlosti i budućnosti i na čijem čelu mora biti čovjek koji je razumije, koji ima viziju i poznaje njene procese.

„Stari Grad treba ozbiljnu viziju, ozbiljnog čovjeka, nekoga koga ja vidim u liku i djelu Suada Handanagića. U budućnosti, iz Općine Stari Grad moraju dolaziti ozbiljne inicijative i projekti prema kantonu“, završio je Zvizdić.