Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rešidat: Program DF-a je realan i ostvariv

samer-residat11

Još jedan u nizu uspješnih skupova Demokratske fronte bio je sinoć u MZ Koševo. Kao i u dosadašnjim, građani su postavljali pitanja i interesirali se za buduće vođenje Općine Centar. Samer Rešidat je tom prilikom, nakon garancije da je Izbornim program Demokratske fronte realan, ostvariv u najrealnijem vremenu i da su sva napisana rješenja za dobrobit zajednice i unapređenje životnog standarda, razgovarao sa građanima o njihovim problemima za koje se nije u ove četiri godine našao adekvatan način da se pokušaju riješiti.

samer-residat12

“Saobraćaj u mirovanju je problem na cijelom području općine Centar. Svjedoci smo parkiranja po trotoarima, bilo zbog nedostatka parking-mjesta, bilo zbog nemarnosti. To je najveći problem u uskim ulicama čime se ometa svakodnevan saobraćaj. Također, treba imati u vidu da su neka područja prezasićena automobilima te da to zahtijeva složeniji način rješavanja. Ali da je sve rješivo, jeste” – prisutnima se obratio Samer Rešidat.

Roditeljima, posebno, ali i svim građanima je najvažnije da su djeca zaštićena. Tako da uz osiguranje da ležećim policajcima primoraju vozače da umanje brzinu kojom voze ovim područjem, tako im je i bitno da djeca imaju adekvatna igrališta.

“O sigurnosti je napisan poseban odjeljak u Programu DF. On se odnosi na postavljanje videonadzora na područje cijele općine Centar. Prvenstveno gdje su djeca. Međutim, istina je da su na području MZ Koševo djeca prepuštena da nalaze mjesta za igru na parkinzima, ulicama, zelenim površinama jer nemaju mjesto koje će biti zaštićeno, a ujedno sa raznom pratećim igraćim elementima koji će olakšati kako djeci, tako i roditeljima…” – istekao je Samer Rešidat.

Djeca su briga cijelog društva. Bez ulaganja u njihovu sigurnost i budućnost, uz ovakav pad nataliteta, te odlazak mladih iz BiH, ostat ćemo društvo koje će bez mladih, inteligentnih mozgova stagnirati.