Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Predložen pritvor za Muhameda Hasića, osumnjičenog za terorizam

sud bih
Foto: Damir Begović/ Fokus

Nakon poraza struktura tzv. “ISIL-a”, navedeni osumnjičeni se duži period skrivao na području R Turske, gdje je radom tužilaštva i partnerskih institucija i agencija, lociran, identificiran i nakon toga izručen BiH

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni Muhamed Hasić (1990.) na području Sirije i Iraka boravio je više godina, u okviru struktura koje su od Vijeća sigurnosti UN-a proglašene terorističkom organizacijom.

Nakon što je osumnjičeni, koji je više godina boravio na stranim ratištima Sirije i Iraka, u okviru struktura tzv. “ISIL-a”, u petak izručen u BiH, u zakonskom roku je predat Tužilaštvu BiH gdje je i ispitan, nakon čega je predloženo određivanje mjere pritvora.

Nakon poraza struktura tzv. “ISIL-a”, navedeni osumnjičeni se duži period skrivao na području R Turske, gdje je radom tužilaštva i partnerskih institucija i agencija, lociran, identificiran i nakon toga izručen Bosni i Hercegovini.

-Tužilaštvo BiH i Odsjek za terorizam nastavljaju procesuiranje osumnjičenog. Zahvaljujemo se svim partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inostranstvu, na pružanju podrške u radu u ovom predmetu – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.