Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon konsultacija

FK Velež: Dogovoren transfer Brune Oliveire de Souza u redove Gwangju FC

Foto: FK Velež

Za vrijeme svog boravka u dresu Rođenih, ovaj Brazilac upisao je ukupno 14 nastupa

Fudbalski klub Velež Mostar, nakon konsultacija sa šefom stručnog štaba Deanom Klafurićem, prihvatio je ponudu za transfer odbrambenog nogometaša Brune Oliveire u FC Gwangju iz Južne Koreje.

Bruno de Oliveira Souza rođen je 9. juna 1996. godine i pored klubova u matičnom Brazilu, nastupao je u redovima NK Široki Brijeg, odakle je, u augustu prošle godine, pojačao redove mostarskih Rođenih potpisavši ugovor koji ga je s ovim klubom vezao do kraja iduće takmičarske sezone, stoji na služenim stranicama FK Velež.

”Iako se za kratko vrijeme svojim kvalitetnim partijama i odnosom uspio ustaliti u prvom timu Rođenih i predstavljati siguran bedem u odbrambenoj liniji našeg tima, ponuda koja je stigla na adresu našeg kluba bila je zadovoljavajuća za obje strane. Donesena je odluka o transferu ovog nogometaša u južnokorejski tim, te će nakon obavljenog ljekarskog pregleda isti biti obavljen”, obavijestili su iz kluba.

Za vrijeme svog boravka u dresu Rođenih, ovaj Brazilac upisao je ukupno 14 nastupa.

Fudbalski klub Velež Mostar zahvalio mu je na profesionalnom pristupu i doprinosu te ostvarenim rezultatima, uputivši mu najljepše želje i puno sportske sreće u nastavku nogometne karijere.