Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužiteljstvo BiH

Predloženo produženje pritvora osumnjičenima za terorizam

sud i tuzilastvo bih

Tužiteljstvo BiH protiv osumnjičenih vodi intenzivnu istragu u pravcu podizanja optužnice

Postupajući tužitelj iz Odsjeka za terorizam, u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je Sudu Bosne i Hercegovine prijedlog za produženje pritvora osumnjičenim Hamzi Labidiju, rođenom 1998. godine u Zavidovićima, kao i Emiru Ališiću, zvanom “Ebu Talha”, rođenom 1970. godine u Sanskom Mostu, saopćilo je Tužiteljstvo BiH.

Produženje pritvora zatraženo zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike te da bi mogli počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto, kao i zbog naročitih okolnosti izvršenja kaznenih djela, gdje bi puštanje na slobodu izazvalo strah i uznemirenost javnosti i građana.

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH za kaznena djela Organiziranje terorističke grupe (Ališić) i protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama (Labidi).

Tužiteljstvo BiH protiv osumnjičenih vodi intenzivnu istragu u pravcu podizanja optužnice u narednom periodu.enje pritvora osumnjičenima za terorizam