Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predmet “Lutka”: Admir Ahmetović će svjedočiti protiv ostalih optuženih

BiH

tuzilastvo bih

Optuženi Admir Ahmetspahić, rođen 1980. godine u Sarajevu, državljanin BiH, u potpunosti je priznao krivnju za sudjelovanje i izvršenje kaznenog djela, u okviru jedne tačke optužnice u predmetu “Lutka”, a koja se odnosi na pljačku Pošte 2, na Željezničkoj stanici u Sarajevu, u junu 2009. godine.

“Predložena kazna, od godinu zatvora i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od 1.400 KM, u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela. Sporazumnim priznanjem, optuženi se obvezao da će svjedočiti protiv ostalih optuženih u ovom i drugim predmetima koji se vode”, navodi Tužilaštvo BiH.

Sklapanjem sporazuma, optuženi se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na kaznu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Ovo sporazumno priznanje, stav je Tužilaštva BiH, značajno će doprinijeti procesuiranju predmeta “Lutka”, kao i cjelokupnom rasvjetljavanju velikog broja kaznenih djela, obuhvaćenih ovom optužnicom, koja je jedna od najopsežnijih optužnica organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH.