Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar stiže u posjetu Bosni i Hercegovini

natasa pirc musar
Foto: predsednica-slo.si

Kako je saopćeno iz kabineta predsjednika Slovenije, ovo je i ohrabrenje i znak povjerenja BiH da može napredovati na evropskom putu i u martu započeti pristupne pregovore za članstvo u EU

Predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar u posjeti Bosni i Hercegovini

Predsjednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar boravit će danas i sutra u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Kako je saopćeno iz kabineta predsjednika Slovenije, ovo je i ohrabrenje i znak povjerenja BiH da može napredovati na evropskom putu i u martu započeti pristupne pregovore za članstvo u EU, prenosi STA.

Pirc Musar će danas u poslijepodnevnim satima uz vojne počasti primiti članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine. U fokusu razgovora bit će približavanje BiH Evropskoj uniji.

Pric Musar će obići i pripadnike 48. kontingenta Slovenske vojske, koji djeluju u okviru vojne misije EUFOR Althea i i NATO štaba u Sarajevu.

Tokom posjete Bosni i Hercegovini, predsjednica Slovenije će učestvovati i na svečanoj akademiji povodom 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

U sklopu obilježavanja godišnjice, a u organizaciji Ambasade Slovenije u BiH, bit će upriličen „DiplomatSKI“, kada će i zvanično biti otvorena nova skijaška staza u čast legendarnog skijaša i olimpijskog osvajača srebrene medalje – Slovenca Jure Franka.

Posljednji slovenski predsjednik, koji je posjetio Bosnu i Hercegovinu, bio je Borut Pahor 2021, dok je prošle godine u Sarajevo došao i predsjednik vlade Robert Golob.