BiH

Sarajevo

Predsjednici SDP BiH, NBL-a, NIP-a i NS pridružuju se sutrašnjoj protestnoj šetnji

29/05/2020

Pažljivo pratimo razvoj situacije i šaljemo jasnu poruku korumpiranoj vlasti da ćemo na svaki naredni korak koji vodi ka daljem odgađanju izbora organizovati proteste i demonstracije u svim dijelovima BiH

Stranke na vlasti pokušavaju na svaki mogući način spriječiti održavanje izbora i tako izbjeći neminovan izborni poraz. Svaki glas koji se tome usprotivi pozdravljamo, kazao je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Kazao je da će se predsjednici stranaka SDP BiH, NBL-a, Naše stranke, Naroda i pravde odazvati javnom pozivu gospodina Mirsada Hadžikadića da učestvuju u protestnoj šetnji u subotu 30. maja u 11:55 od Sebilja do Parlamentarne skupštine BiH.

“Predsjednici stranaka Nermin Nikšić, Ibrahim Hadžibajrić, Predrag Kojović i Elmedin Konaković će prisustvovati okupljanju kod Sebilja te i na taj način simbolično poslati poruku podrške i zajedničkog djelovanja opozicije u borbi za održavanje izbora koji su Ustavom i zakonima naše zemlje propisani.

Pažljivo pratimo razvoj situacije i šaljemo jasnu poruku korumpiranoj vlasti da ćemo na svaki naredni korak koji vodi ka daljem odgađanju izbora organizovati proteste i demonstracije u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Mostarizacije Bosne i Hercegovine neće biti”, poručio je Nikšić.

Komentari

Autor: NAP

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.