Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik “Askera” cijeli dan saslušavan u FUP-u

BiH

Enver Hebibovic

Treći dan nakon što je medijsku prašinu podigao snimak u vezi sa Udruženjem Asker i aktivnostima ovog udruženja, policijske agencije već su napravile prvi korak.

Enver Hebibović, predsjednik Udruženja za razvoj fizičkih i pozitivnih moralnih osobina Asker za N1 kratko je poručio da je cijeli dan bio na saslušanju u prostorijama FUP-a.

Da se poduzimaju određene radnje, potvrio je i prvi čovjek FUP-a Dragan Lukač.

“FUP u okviru svoje nadležnosti poduzima određene mjere, vezane za određene informacije koje su se pojavile u medijima, vezane za određene obuke koje se rade na prostoru Federacije BiH i u tom kontekstu jedan broj osoba je pozivan u FUP na razgovor u smislu rasvjetljavanja svih okolnosti u kojima se vrši takva obuka. Mi smo angažirani u kapacitetima da sva ta pitanja koja su se pojavila u medijima i koja su prisutna da rasvjetlimo i vidimo o čemu se radi i ima li tu kakve ozbiljnije pozadine. Nakon okončanja svih provjera izvjestit ćemo javnost u odnosu na ono što se bude pojavilo kao sigurnosna prijetnja, kao moguće počinjenje bilo kojeg krivičnog djela”, kazao je Dragan Lukač, direktor FUP-a.