Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Branislav Dukić

Predsjednik logoraša RS, koji je tokom rata bio kandidat za “Zlatnog ljiljana”, reagirao na presudu

branislav dukic

On smatra da je Međunarodni sud u Hagu, današnjom presudom potvrdio da je to, kaže, “više politički sud”

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić, koji obavlja tu funkciju iako nikad nije dokazao da je bio u bilo kakvom logoru, smatra da je Međunarodni sud u Hagu, današnjom presudom potvrdio da je to, kaže, “više politički sud, a ne sud prava i pravičnosti”.

“Haški sud bio je sud SAD i pojedinih država iz Evrope i jednostavno na ovaj način se pokazalo da više nema BiH”, rekao je Srni Dukić, komentarišući drugostepenu presudu Karadžiću, koju je danas izrekao Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu.

Dukić, koji je tokom opsade Sarajeva boravio u Hrasnici, te vodio radni vod pri 4. motorizovanoj brigadi Armije RBiH, zaključio je i da je u BiH “neminovna podjela, jer na ovim prostorima nema pomirenja i suživota među narodima”.

Drugostepena presuda izrečena je nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.

Suđenje Karadžiću počelo je u oktobru 2009. godine, a 24. marta 2016. godine donesena je prvostepena presuda na koju su se žalili i odbrana i tužilaštvo.

Od kandidata za “Zlatnog ljiljana” do predsjednika logoraša RS