Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Ujedinjene Srpske

Stevandić o presudi Karadžiću: Ovaj sud je formiran kao element sile

stevandic3444

Stevandić je dodao da je ovaj sud formiran kao element sile u geopolitičkom razračunavanju

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je Haški tribunal ostao na istom fonu geopolitičkih razračunavanja i instrument sile, a ne instrument za utvrđivanje pravde, odgovornosti ili pomirenja među narodima.

“Žalosno je što će rezultat rada Haškog tribunala biti da narodi danas budu posvađani više nego prije rata, jer je, prilično providno, diskriminacijom jednog naroda učinio taj sukob potajno opasnim i za budućnost”, rekao je Srni Stevandić komentarišući drugostepenu presudu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu koji je danas Radovana Karadžića osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Stevandić je dodao da je ovaj sud formiran kao element sile u geopolitičkom razračunavanju da bi se procesi na Balkanu odvijali u interesu Zapada.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Drugostepena presuda izrečena je nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.