Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno!

Predsjedništvo BiH imenovalo generalski kor, Knežević načelnik Zajedničkog štaba OSBiH

general gojko knezevic
General Gojko Knežević

Edin Fako je generalni inspektor u Generalnom inspektoratu Ministarstva odbrane

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici usvojilo prijedlog Ministarstva odbrane BiH o imenovanju novih članova generalskog kora.

Za načelnika Zajedničkog štaba OSBiH imenovan je Gojko Knežević.

Gojko Knežević rođen je 20. avgusta 1962. godine u Kozarskoj Dubici. Prije funkcije na koju je imenovan danas bio je zamjenik načelnika Zajedničkog štaba za resurse.

General Knežević je Srednju vojnu školu završio 1982, a Vojnu akademiju 1989. godine. Godine 1999. završio je Komandno štabnu školu u Beogradu.

Školovanje je nastavio 2004. godine kada je završio Školu Nacionalne odbrane u Beogradu, dok je 2012, takođe u Beogradu završio Visoki studij bezbjednosti i odbrane. Poznaje engleski jezik, a iz oblasti odbrane i političko-vojnih oblasti završio je mnoštvo kurseva i seminara.

Stojčić i Ahmić zamjenici

Marko Stojčić i Mirsad Ahmić su zamjenici načelnika Zajedničkog štaba OS BiH.

Tomo Kolenda imenovan je za komandanta Komande za podršku, a Jasmin Čajić će biti zamjenik komandanta Komande za podršku OS BiH za operacije. Radovan Jović je imenovan za zamjenika komandanta Komande za podršku OS za resurse.

Slaven Blavicki je komandant Četvrte pješadijske brigade, Fahir Žilić komandant Pete pješadijske brigade, a Milorad Krajšumović Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH.

Edin Fako je generalni inspektor u Generalnom inspektoratu Ministarstva odbrane.