Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Predsjedništvo BiH izglasalo ambasadore

cvijanovic becirovic komsic fena

Listu bh. diplomata koji su izabrani iz reda srpskog naroda zatvaraju Bojan Đokić, kao ambasador u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Tatjana Telić kao konzul u Čikagu i Vera Sajić kao konzul u Štutgartu

Na sjednici Predsjedništva BiH izabrani su novi diplomatski predstavnici BiH u svijetu. Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izabrala je ambasadore iz reda srpskog naroda nakon prijedloga predsjednika RS Milorada Dodika.

Tako će novi ambasador u Rumuniji biti Milorad Živković, put Mađarske će Biljana Gutić Bjelica, u Srbiju će Aleksandar Vranješ, dok će Siniša Bencun u Austriju.

Novi šef misije BiH u UN-u u Ženevi trebao bi da bude Bojan Vujić, dok će šef misije BiH pri Evropskoj uniji biti Obrad Kesić.

Siniša Berjan izabran je za novog ambasadora BiH u Kini, dok će u kancelariju u Grčkoj ići Dragan Vuković.

Za ambasadora u Sjevernoj Makedoniji izabran je Dragan Jaćimović, Ambasada u Švicarskoj bit će rezervisana za Boru Bronzu, dok će ambasador BiH u Poljskoj biti Koviljka Špirić.

Tu su još i Duško Kovačević, kao ambasador u Izraelu, Aleksandar Bogdanić u Kanadi, Aleksandra Mičić u Bugarskoj.

Listu bh. diplomata koji su izabrani iz reda srpskog naroda zatvaraju Bojan Đokić, kao ambasador u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Tatjana Telić kao konzul u Čikagu i Vera Sajić kao konzul u Štutgartu.

Denis Bećirović, bošnjački član Predsjedništva BiH za ambasadore je izabrao Damira Arnauta (Njemačka), Osmana Topčagića (Velika Britanija), Erola Avdovića (Belgija), Zlatka Lagumdžiju (Ujedinjene nacije), Harisa Bašića (Savjet Evrope), Amiru Arifović-Harms (Italija), Anesu Kundurović (Danska), Elma Kovačevića-Bajtal (Hrvatska).

Prijedlozi hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koji su dobili podršku bili su Dragan Mihaljević (Turska), Sven Alkalaj (SAD), Vanja Filipović (šef misije pri NATO), Slavko Matanović (Jordan), Dario Novalić (Slovenija), Danka Savić (šef misije BiH u međunarodnim organizacijama smještenim u Austriji), Mato Zeko (Japan).