Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedništvo BiH prihvatilo poziv za učešće na NATO summitu u Varšavi

predsjednistvo bih (2)

Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, upućen predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, za učešće na NATO summitu u Republici Poljskoj, u Varšavi, koji će biti održan 9. jula 2016. godine.

Predsjedništvo BiH donijelo je odluku o pristupanju Bosne i Hercegovine Protokolu o izmjenama i dopunama Međunarodne konvencije o pojednostavljenju i usklađivanju carinskih postupaka.

Odobreno je zaključivanje administrativnog ugovora o predizbornoj pomoći za lokalne izbore 2016. godine između Centralne izborne komisije BiH i Vijeća Evrope i Protokola o korištenju zajedničke liste prevodilaca u oblasti migracija i azila.

Prihvaćen je Sporazum između Vijeća ministara BiH i Savezne Vlade Austrije o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka i Sporazum između Bosne i Hercegovine i Republike Azerbejdžan o međunarodnom drumskom prijevozu.

Stav je Predsjedništva BiH da Bosna i Hercegovina treba da učestvuje u kapitalu Fonda za migrante i izbjeglice uspostavljenom u okviru Razvojne banke Vijeća Evrope. Zaduženo je Ministarstvo finansija i trezora BiH da, u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, utvrdi visinu donatorskih sredstava koja bi BiH mogla uplatiti u Fond.

Predsjedništvo BiH ratificiralo je Protokol o prekograničnom nadzoru između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore i Nota sporazum – razmjena nota između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o dodjeli bespovratne pomoći.