Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vanredna sjednica

Predsjedništvo BiH traži zatvaranje svih graničnih prijelaza

predsjednistvo bih (1)

Džaferović je izrazio nadu da neće biti ljudskih žrtava i da će ljekari uspjeti da spase život 15-godišnjeg teško povrijeđenog djeteta

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine zahtijeva od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da bez odlaganja zatvori sve granične prijelaze za prelaz ljudi, osim onih gdje su uspostavljeni karantini u šatorima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u skladu sa Odlukom Predsjedništva BiH od 18. marta 2020. godine.

Kako je saopćeno iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, ovaj zahtjev je upućen sa današnje 59. hitne vanrednu sjednice bh. Predsjedništva.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je poruku solidarnosti predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću u povodu zemljotresa koji je pogodio Zagreb.

– Sa zebnjom pratimo informacije o posljedicama zemljotresa koji je pogodio Zagreb. Građani Bosne i Hercegovine i ja lično u mislima i molitvama smo s vama i građanima Hrvatske – kaže se u poruci.

Džaferović je izrazio nadu da neće biti ljudskih žrtava i da će ljekari uspjeti da spase život 15-godišnjeg teško povrijeđenog djeteta.

– Zajedno se suočavamo sa dosad nezapamćenim izazovom koji je pred nas postavila pandemija koronavirusa. Vi ste pred dodatnim problemima zbog zemljotresa. Vjerujem da ćemo uspjeti da prevaziđemo sve nedaće i da ćemo nakon toga biti još jači i još solidarniji. Molim vas da građanima koji su povrijeđeni prenesete želje za brzim oporavkom – kaže se u poruci predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.