Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pandemija koronavirusa

U Hrvatskoj novih 29 slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno 235

zagreb1 (1)
FOTO: jutarnji.hr

Maja Grba-Bujević apelirala je na građane koji su jutros zbog potresa u Zagrebu izašli na ulice, da se odgovarajuće odjenu i sačuvaju od hladnoće

Od jučer u 16 sati u Hrvatskoj je zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestilo je u nedjelju ujutro Ravnateljstvo civilne zaštite.

Ukupno je to 235 oboljelih, kazala je na konferenciji za medije ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

“Čuvajte sami sebe i čuvajte drugE. Budite vani, ali obucite se dobro. Stavite kape, rukavice, debele jakne, šal preko usta. I držite razmak. Ne pravite paniku. Prehladit ćete se i onda misliti da imate koronu”, poručila je jutros građanima Zagreba direktorica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

Podsjećamo, dva snažna zemljotresa, prvi jačine 5,3 i drugi jačine 5,0 stepeni po Rihteru pogodila su u nedjelju ujutro Zagreb i izazvala velike štete na zgradama. Iz pozivnog centra zagrebačkih vatrogasaca saznaje se da na području grada ima zatočenih osoba. Službenici javljaju da nema potvrđenih informacija o žrtvama.

“Potres je bio jačine 5,5 po Richteru, najjači je u zadnjih 140 godina”, rekao je upravo hrvatski premijer Andrej Plenković te je pozvao ljude koji su ispred svojih zgrada da drže razmak i ostanu mirni.

HINA je javila da je preminulo jedno dijete, no iz zagrebačke Klinike za dječije bolesti to su demantovali, i kazali kako je dijete ipak živo, da su ga uspjeli reanimirati, te da mu se ljekari bore za život.