Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjedništvo SDP-a danas o saradnji s Demokratskom frontom

sdp predsjednistvo 4
FOTO: I. Kralj

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) razmatrat će na današnjoj sjednici u Sarajevu potpisivanje Memoranduma o saradnji s Demokratskom frontom.

Potvrdila je to medijima pred početak sjednice potpredsjednica SDP-a Lana Prlić, te dodala da bi Sporazum o saradnji SDP-a i DF-a trebao biti potpisan na svečanoj sjednici glavnih odbora dviju stranaka 9. septembra, što bi trebalo predstavljati početak stvaranja građanskog bloka koji su glasači tražili na općim izborima 2014.

Navela je da je SDP otvoren i za saradnju s drugim političkim opcijama, kako bi na izborima 2018. mogli ponuditi pravu alternativu aktuelnoj vlasti.

Prlić je istakla da će na sjednici biti razmatrana aktuelna politička situacija u zemlji, potcrtavši da je zabrinjavajuće da još nije zakazana sjednica Parlamenta FBiH i što su svi zakoni koji su u proceduri trenutno na čekanju.

Također, ocijenila je neprihvatljivim najave mogućeg smanjivanja penzija, te podsjetila da je Vlada FBiH koju je u prošlom mandatu predvodio SDP u dva navrata povećala penzije.