Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstava “Brašno u venama” večeras u SARTR-u

brasno-u-venama1234

Repertoar Scene MESS Internacionalnog teatarskog festivala MESS za septembar zvanično će biti otvoren večeras u Sarajevskom ratnom teatru SARTR izvedbom predstave Borisa Liješevića “Brašno u venama”.

Scena MESS publici će u ovom mjesecu ponuditi tri predstave koje će u SARTR-u i Kamernom teatru 55 imati ukupno pet igranja.

Ljubitelji teatra će u septembru također moći pogledati i predstavu “Koncert ptica” Aleša Kurta 23. septembra u Kamernom teatru 55, te predstavu “Tajna džema od malina” u režiji Selme Spahić, koji će imati tri igranja 26, 28. i 29. septembra u SARTR-u.

Predstava “Brašno u venama” nastala je u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra i Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS, a rađena je prema dramskom tekstu Igora Štiksa.

Priča govori o ideološkom i generacijskom jazu jedne porodice, a uloge u predstavi ostvaruju Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić.

Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, dok je autor muzike Duško Šegvić.

Predstava će igranje također imati i na 55. Internacionalom teatarskom festivalu MESS, saopćeno je iz Press službe MESS-a.