Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavnici granskih sindikata napustili plato ispred NSRS-a

protesti bl3

Predstanici granskih sindikata Saveza sidnikata Republike Srpske napustili su večeras plato ispred Narodne skupštine Srpske, gdje su predvodili proteste radnika koji su izrazili nezadovoljstvo zbog donošenja novog zakona o radu.

Oni su konsultacije o daljem djelovanju nastavili u sjedištu Saveza sindikata Republike Srpske.

Prethodno su se razišli i učesnici protesta u organizaciji Saveza sindikata Srpske, nakon čega je saobraćaj u ovom dijelu Banjaluke normalizovan.

Poslanici u Narodnoj skupštini razmatraju Prijedlog zakona o radu.

Prethodno je skupštinsko obezbjeđenje iz skupštinske sale izbacilo predsjednicu Saveza sidnikata RS-a koja je pokušala da se obrati poslanicima izražavajući protivljenje usvajanju novog zakona o radu u RS.

Nakon opomene da ne remeti rad parlamenta, potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić pozvao je obezbjeđenje da je udalji iz sale, što je i učinjeno.

Nakon toga uslijedilo je negodovanje opozcije, pa su i poslanici SDS-a, PDP-a, NDP-a i SRS-a napustili skupštinsku salu.

Ipak, u sali su ostala dva poslanika Napred Srpske, Adam Šukalo i Goran Đorđić, koji su mirnim stajanjem, tzv. „pasivnim otporom“ izražavali svoj revolt ovakvim radom parlamenta.

U sali NRRS trenutno je jedna od bezbrojnih pauza.